Kennis delen

Al doende kom ik van alles tegen wat leuk is om te delen. Soms gaat het over grafische vormgeving, soms over branding en een andere keer heb ik heb ik handige technische tips. Ook als je meer wilt weten over hoe ik tegen zaken aankijk die met mijn vak te maken hebben ben je hier op de juiste pagina.

Ik hoop dat je inspiratie en mogelijk een aanzet vindt om alvast zelf aan de slag te gaan. Kom je er niet uit dan kun je altijd nog contact met mij opnemen, dan kan ik je verder helpen.

Webhosting kiezen voor dummy’s

Mijn zoektocht naar webhosting Nadat het webhosting bedrijf waar ik klant was overgenomen was door een ander bedrijf wilde ik graag verhuizen. Bij de telefonische helpdesk waren ze niet zo behulpzaam als ik gewend was en ik vond ze ook wel aan de prijs. Dus ik het www op: ik zag van de bomen het…

Lees verder!

jaarverslag

Vormgeving van een jaarverslag

Mensen lezen steeds minder lijkt het. Zo heb je grote kans dat je jaarverslag niet gelezen wordt. Jammer van het vele werk wat er over het algemeen inzit, en ook een gemiste kans. Het jaarverslag is een manier om mensen te informeren en aan je te binden. Aan mij de uitdaging om er iets uitnodigends…

Lees verder!

luxe

6 tips voor een luxe uitstraling

Toen ik de vraag kreeg om een ontwerp te maken met een luxe uitstraling raakte ik in de war want mijn klant had daar best wel andere ideeën over dan ik. Mooie aanleiding om uit te zoeken: wat is luxe nou eigenlijk? En welke uitstraling hoort hierbij? Verderop vind je 6 aandachtspunten hoe je tot…

Lees verder!

Font Comic Sans | vandaag gehaat, morgen retro?

“Waarom niet Comic Sans, ik vind hem mooi.” Er is echt wel een beter font te vinden als je op zoek bent naar deze sfeer, was mijn antwoord. Maar er is meer. Windows 95 Ik weet nog heel goed dat er met de introductie van Windows 95 eindelijk een wat informele, vrolijke letter kon kiezen.…

Lees verder!

pdf

Het pdf formulier

Het handige van een document in pdf formaat is dat hij er altijd hetzelfde uitziet, waar je hem ook bekijkt, en dat je er niet zomaar wijzigingen in kan aan brengen. Maar dat is niet alles, er zijn meer voordelen. Hergebruik pdf Hoe onhandig is het toch als je met regelmaat een workshop of training…

Lees verder!

markt

Vind jouw plek in de markt

Jouw plek op de markt “Doe niets wat niet bij je past, ….maar probeer wel dingen uit”. In een klap was ik wakker. Deze binnenkomer van het praatje van Jos Burgers over hoe je jezelf in de markt zet sprak mij erg aan. “Jezelf in de markt zetten, wat saai” dacht ik eerst, maar dat viel…

Lees verder!

klanten

Hoe trek ik klanten volgens Jos Burgers

“De folder werkt niet”  Deze feedback heb ik wel eens van een  van mijn klanten gekregen. Aan het ontwerp lag het niet, maar iets anders zinnigs kon ik niet formuleren. Tot ik onlangs getrakteerd werd op een speech van Jos Burgers. Proeven Uiterlijkheden, zo stelt hij, zijn van belang, vooral voor mensen die jou nog…

Lees verder!

website

6 handige tips voor de opmaak van je website

Creatief DTP’er De kerntaak van de creatief dtp’er is het vormgeven en opmaken van drukwerk. Papier is een prachtig medium, meer hierover in mijn vorige blog, maar het is mooi dat er meer is. De spil van je informatievoorziening is je website waar belangstellenden de informatie vinden die zij zoeken. Omdat het zo belangrijk is dat…

Lees verder!

tekst

Tips en tricks voor het aanleveren van tekst

Bij bijna alle opdrachten heb ik te maken met tekst die verwerkt moet worden. Zeker bij lange artikelen of een boek kan dat veel werk opleveren, heel leuk, maar ook gevoelig voor fouten. De tijd die ik hieraan besteed kan behoorlijk ingekort worden als het aangeleverde document op de manier wordt bewerkt zoals ik hieronder…

Lees verder!

De kracht van drukwerk

Als ondernemer heb je het er maar druk mee om zowel je website, de sociale media en het drukwerk bij te houden. Sommigen laten het drukwerk vallen en dat is een gemiste kans. Elk nadeel heeft ook zijn voordeel, hoe meer kanalen je bewandelt, hoe beter je je (potentiële) klanten kunt bereiken…

Lees verder!

wordle

De Typografie Poster: zo maak je hem zelf

Een affiche, ook wel aanplakbiljet of poster genoemd is meestal groter dan een A4 en bedoelt om op te hangen. Ze worden gebruikt voor reclamedoeleinden, maar ook voor bekendmakingen en propaganda. Tegenwoordig is er bij het ontwerp van een poster voor bijvoorbeeld de zzp’er…

Lees verder!

flyer

Zo kom je aan een “mooie” flyer

Heb ik de opdracht om een mooie flyer te maken. Wat doe ik? Ik krijg een mooie tekst die ik voorzie van een mooi lettertype, ik zoek er een paar mooie beelden bij, voorzie alles van mooie kleuren, plaats er een mooi logo bij en klaar is Kees. En wat heb ik dan: een ratjetoe, niet mooi dus…

Lees verder!

profielfoto

Tips voor een goede profielfoto

We weten het allemaal. De impact van een eerste indruk is zo groot dat hij kan bepalen of je een baan of opdracht wel of niet krijgt. Het is een verborgen, onbewust en zéér menselijk proces.
Bij een eerste indruk scan je op betrouwbaarheid. …

Lees verder!