Koeien in de wei en jouw plek in de markt

marketing

Koeien in de wei en jouw plek in de markt5 april 2017

Berichten - Door: Giselka Gutschow

“Doe niets wat niet bij je past, ….maar probeer wel dingen uit”. In een klap was ik wakker. Deze binnenkomer van het praatje van Jos Burgers sprak mij erg aan.

De plek op de wei

Één van de onderwerpen die hij behandelde was hoe je jezelf in de markt zet. “Oh nee, wat saai” dacht ik nog. Maar vervolgens kwam er een uiteenzetting over koeien. Daar kon ik me wel wat bij voorstellen. Koeien zijn inderdaad kuddedieren. Als je ze in een wei ziet staan dan valt op dat zij vaak op een kluitje staan, en dat de rest van de wei leeg is. Als je als koe daar dan tussen de andere koeien gaat staan, dan sta je niet alleen in de verdringing, word je niet gezien in alle drukte, maar sta je ook nog eens met je voeten in de stront.

De Domeinenweide

Mensen zijn ook een soort kuddedieren. Als je de wei vergelijkt met je markt, dan lijkt het geen kunst om op het vrije stuk wei te gaan staan. Maar om er tegelijkertijd voor te zorgen dat je gevonden wordt door je potentiële klant is nog niet zo makkelijk. Deze ervaring had ik toen ik meer domeinnamen aan mijn website wilde linken. Vrije namen met het woord “logo” erin zijn er nauwelijks. Dat stuk van de wei is behoorlijk druk. Met het woord “brochure” gaat het al een stuk makkelijker, maar word ik dan door de juiste mensen gevonden? De ervaring zal het leren. Ik doe geen dingen die niet bij mij passen, maar ik probeer wel dingen uit.