6 handige tips voor de opmaak van je website

website

6 handige tips voor de opmaak van je website24 februari 2017

Berichten - Door: Giselka Gutschow

Creatief DTP’er

De kerntaak van de creatief dtp’er is het vormgeven en opmaken van drukwerk. Papier is een prachtig medium, meer hierover in mijn vorige, maar het is mooi dat er meer is. De spil van je informatievoorziening is je website waar belangstellenden de informatie vinden die zij zoeken. Omdat het zo belangrijk is dat je verschillende media op elkaar aansluiten sta je als dtp’er je klant met advies ter zijde als het gaat over het inrichten en vormgeven van je website.

Tips voor je website

Wat ik soms lastig vind is dat je bij elk bezoek op een website eerst je weg moet vinden. Wordt het scrollen of klikken? Waar is de knop contact? Op papier is het meteen duidelijk hoe groot het is hoeveel bladzijdes er zijn en waar je een eventuele inhoudsopgave kan vinden. Bij het opzetten van je website kun je de volgende overwegingen maken:

  • Overweeg een wordpress site. Omdat je deze veel ziet op het moment vinden mensen er snel hun weg. Ze zijn eraan gewend.
  • De belangrijkste knop is de contactknop. Deze vind je meestal rechts boven op het scherm. Je kunt ook overwegen je contactgegevens op de homepagina te plaatsten.
  • Plaats je contactgegevens in de vorm van tekst. Dat bij een klik op het emailadres het mailprogramma geopend wordt is vast bekend, maar je kunt met je iPhone ook meteen bellen met een tik op het telefoonnummer in Safari.
  • Houd rekening met de wensen van de bezoeker. Wie voor het eerst een kijkje neemt zal waarschijnlijk eerst wat rond struinen, maar de kans is groot dat wie opnieuw je site bezoekt rechtstreeks je contactgegevens opzoekt.
  • Functionaliteit gaat boven creativiteit, maar zorg er wel voor dat het prettig oogt.­ Een donkere letter op een lichte achtergrond leest fijner dan andersom, en zorg voor voldoende afstand tussen de verschillende onderdelen van je pagina.
  • Lezen van een scherm is wat moeizamer dan van papier, zorg daarom voor hapklare stukken tekst. Tussenkopjes doen het goed.

Strudiogoedzo kan met je meedenken over het inrichten van je website en je in contact brengen met een goede webdesigner, maar houdt het verder bij haar eigen stiel.